Wie is Liesbet Jacobs?

Na af te studeren als master in de Toegepaste Economische Wetenschappen, stapte ik het bedrijfsleven in. 2007 bracht voor mij echter een totale ommekeer. Na een half jaar met mijn partner door Zuid-Amerika gereisd te hebben, startte ik naast mijn job te werken als vrijwilliger. Twee jaar later zei ik het bedrijfsleven vaarwel en maakte ik de overstap naar het onderwijs waar ik nog steeds werkzaam ben.

Hoewel ik graag met mensen werk, ben ik ook op zoek gegaan naar een manier om mijn passie voor dieren met mijn job te combineren. Na vrijwilligerswerk in binnen- en buitenland startte ik in 2016 als vrijwilliger in een dierenasiel waarna de bal aan het rollen ging.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met me op.

CONTACTEER MIJ

Hoe BK9 startte?

In het asiel had iedereen zijn eigen mening over hoe om te gaan met de honden. Om meer te weten te komen over het welzijn van en de omgang met honden, volgde ik een module ‘ethologie van de hond’. Hier hoorde ik voor de eerste keer over Turid Rugaas, bekend van de kalmerende signalen bij honden.

Niet veel later schreef ik me in voor de International Dog Training Education (IDTE), een opleiding gegeven door de enige échte Turid Rugaas. Onmiddellijk kon ik me vinden in haar visie over omgaan en opvoeden van honden. Aan de basis liggen wederzijds respect, keuzevrijheid, mentale stimulatie en het beschouwen van iedere hond als een individu met zijn eigen emoties. Het is daarom belangrijk je hond te leren observeren en de lichaamscommunicatie die hij stuurt (correct) te interpreteren.

Naast IDTE ben ik me verder aan het specialiseren in het begeleiden van agressieve honden. Hiervoor volgde ik onder andere een cursus bij Amber Batson, veterinair gedragsdeskundige. Verder woon ik ook regelmatig workshops en seminaries bij om op deze manier op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in de hondenwereld.

Wat wil ik bereiken?

Mijn passie en respect voor alle dieren wil ik graag delen met andere mensen. Zorgen dat mens en dier op een zinvolle manier en met wederzijds respect kunnen samenleven is hetgeen ik wil waarmaken.