fbpx

Puppybegeleiding

Voor een goed opgevoede, zelfzekere én gelukkige hond

Opvoeden van je puppy is meer dan commandotraining

Je hebt begrepen dat het opvoeden van je pup meer met zich meebrengt dan hem commando’s aanleren. Maar je hebt zoveel vragen voor of tijdens de start van het puppyavontuur, niet onlogisch gezien de vele tegenstrijdige adviezen die je leest of her en der meekrijgt. Hoe voed ik mijn puppy op een consequente maar liefdevolle manier op én voorzie ik in zijn behoeftes? Wat is de juiste manier van socialiseren? Mijn pup wil iedereen graag begroeten tijdens een wandeling. Of misschien stuit je de eerste weken wel op een aantal probleempjes: je puppy is heel erg onzeker of zelfs angstig, je puppy is hyperactief, kauwt op alles en nog wat,…

Zorg voor een juiste start met je puppy zodat jullie een relatie krijgen gebaseerd op wederzijds respect. Dit doe je door tegemoet te komen aan zijn noden, rekening te houden met zijn behoeftes maar wel op een consequente manier. Op deze manier kan jij ten volle genieten van zijn puppytijd en hem laten uitgroeien tot een stabiele, volwassen hond.

Ons langverwachte pupje komt eindelijk. Maar wat nu?

Heb je toch wat hulp nodig bij het opvoeden van je pupje?

Je ziet de bomen door het bos niet meer van alle goed bedoelde adviezen die je overal krijgt.

Twijfel je of je wel goed bezig bent?

Heb je geen idee hoe je de komst van je puppy kan voorbereiden?

Je bent niet zo zeker meer of je wel voorziet in wat je hond nodig heeft?

Een hondenschool is je ding niet?

Je loopt tegen een aantal probleempjes zoals overmatig bijten, hyperactief zijn, aanleren van een veilige plaats, wandelen zonder trekken,…

Je weet niet goed hoe je je pupje correct socialiseert?

Je pupje is overenthousiast bij het zien van andere mensen, honden?

Je pupje is net heel erg onzeker bij het zien van andere mensen, honden?

Je weet niet hoe je je pupje zindelijk kan krijgen

….

Stap dan nu in een puppytraject

Graag help ik je bij de opvoeding en het uitbouwen van een relatie met je pup. Je kan kiezen uit verschillende puppytrajecten: standaard of op maat. Ieder traject bestaat uit een mix van praktische oefeningen maar ook uit “achtergrondkennis’ nodig om in de behoeftes van je pup te voorzien.

Ook indien je tijdens de opvoeding van je pup op tegen bepaalde zaken aanloopt, help ik je graag verder.

Past deze manier van werken bij je?

“Dogs do speak but only to those who listen”

Orhan Parmuk

Wil jij graag een juiste start met je puppy?

Je treft gepaste voorbereidingen voor de komst van je puppy?

Je komt tegemoet aan wat je hond nu maar ook later nodig heeft;

Je leert je hond kennen en lezen;

Je werkt aan de opvoeding van je puppy;

Je werkt aan het zelfvertrouwen van je puppy;

Je voorkomt probleemgedrag zoals niet alleen thuis kunnen blijven, hyperactief zijn, ontspannen wandelen, overenthousiaste begroetingen naar mensen en honden,…

Je hond ontspannen blijft bij het horen van een geluidje, het tegenkomen van een vreemd voorwerp of een voorbijganger

Je socialiseert je puppy op een correcte manier

Je leert je puppy rust vinden

Wat een fijne aanpak! Niet alleen is Willow haar gedragsproblemen opgelost maar we hebben nu ook zo een fijne band. Tijdens de trainingsessies deden we oefeningen maar kreeg ik ook veel uitleg over wat een hond nu eigenlijk nodig heeft en leerde ik meer over haar lichaamstaal. Ik had nooit gedacht hoe belangrijk het was om die kleine signalen van Willow op te pikken. Hierdoor begrijp ik ook veel beter haar noden en kan ik beter reageren wanneer we bijvoorbeeld andere honden kruisen.

Het was even doorbijten om haar initiële probleem op te lossen maar het bleken allemaal losse puzzelstukjes te zijn die plots samenvielen. Bovendien zijn we nu perfect op mekaar ingespeeld en kan ik haar in moeilijke situaties verderhelpen.

Ondertussen heb ik ook begrepen dat Willow een uitdaging nodig heeft, en ben ik samen met haar bij Liesbet met geurdetectie begonnen. Dat is pas genieten.

Evelien en Willow

Ik ben bij Liesbet terechtgekomen omdat ik een sessie in de snuffeltuin had geboekt. Gizmo droeg een heel rugzakje met zich mee toen ik hem adopteerde uit het asiel. Buitenkomen met hem was heel erg lastig. Omdat het concept van de snuffeltuin me wel beviel (no pressure, eigen tempo, werken aan zelfvertrouwen) ben ik met Gizmo bij Liesbet aan de slag gegaan. De tips van tijdens de trainingsessies waren handig om thuis toe te passen en ik zag Gizmo beetje bij beetje groeien. We kunnen nu rustig op straat wandelen of weer terug bezoek ontvangen. Gizmo zal nooit een mensenvriend worden maar dat is zijn keuze die ik respecteer. En hierin verdedig ik hem ook.

Tania en Gizmo

Wil jij dit voor je hond?

Zo werk ik…

Intake

Vooraleer we tot een training overgaan is het belangrijk dat ik me een beeld kan vormen over wat het probleem is en wat je van me verwacht. Tijdens de intake vertel jij jouw verhaal en op basis hiervan vullen we samen een vragenlijst in. Terwijl jij vertelt, kan ik meteen je hond observeren. Indien van toepassing krijg je een aantal praktische tips mee naar huis waar je mee aan de slag zal moeten gaan om verdere training succesvol te maken.

De locatie waar we afspreken is afhankelijk van het probleemgedrag van je hond. Dit kan dus in de snuffeltuin zijn of bij je thuis.

Trainingsessies

Eens duidelijk is op welke manier we gaan werken, kunnen we aan de training beginnen. Hier kunnen één of meerdere sessies voor nodig zijn. De training zal bestaan uit praktische oefeningen waarbij we inpikken op de behoeftes van je hond. Hierbij werken we telkens op maat en tempo van de hond. Als blijkt dat hij toch net een ietsje andere oefening nodig heeft, dan passen we ons daar op aan.

Training gebaseerd op de emoties en behoeftes van je hond brengt heel wat voordelen met zich mee:

Je werkt aan gedragsveranderingen die ook op lange termijn blijven behouden;

Omdat we werken aan de onderliggende emoties én op de behoeftes van je hond;

En uiteraard wordt gebruik gemaakt van postieve beloning maar ook van de meest recente wetenschappelijke inzichten in de hondenwereld.

Je krijgt een beter begrip en inzicht van de leefwereld van je hond:

Je zal de keuzes van je hond beter begrijpen

Waardoor je zelf andere keuzes zal maken

Waardoor je een (nog) betere relatie met je hond krijgt gebaseerd op wederzijds respect

Met als resultaat een rustige en relaxte hond en dus ook een relaxte begeleider.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Digitale weggever