fbpx

Je hond alleen thuis

Een ontspannen hond alleen in huis

Heb jij een hond die niet alleen thuis kan zijn en herken je je hierin?

Het werkschema van jou en je partner is helemaal afgestemd op de hond. Jullie kunnen afwisselend van thuis werken waardoor hij nooit alleen moet zijn. Maar dan krijg je op maandagnamiddag plots te horen dat je de volgende dag toch uitzonderlijk een paar uur aanwezig moet zijn. Je hebt een heel flexibele baas en beseft dat hij het nooit zou vragen tenzij het echt niet anders kan. Het eerste wat door je hoofd gaat: ‘Shit, wat nu met de hond?!’. Wanneer je dinsdagmorgen vertrek voel je je schuldig en verdrietig omdat je hond alleen in de tuin achterblijft. Maar je hebt geen andere keuze. Vorige keer heb je niet alleen de kussens van je zetels aan flarden gevonden maar ook meerdere plasjes op je tapijt.  Je beseft dat de tuin ook niet de ideale plek is maar hier kan hij niets kapot maken.

Je zit even te relaxen in de zetel en je moet plots naar het toilet. Je hebt je been amper bewogen en daar voel je weeral die ogen. Starend naar je want je moest maar eens het huis verlaten. Wanneer je opstaat hoor je de trippelende pootjes al achter je aankomen, een oogje dat gluurt door de toiletdeur. En zo gaat dit de hele dag door, overal waar je gaat is je hond. Rust vindt hij niet en iedere beweging zorgt voor stress want hij ziet dit als een voorbode dat je het huis zal verlaten. Je kan toch moeilijk de hele dag niet bewegen.

Boodschappendag is weer aangebroken. Zoals iedere week plande je zorgvuldig om hoe laat je vertrekt en wie er deze keer bij de hond blijft. Alles verloopt volgens plan maar een paar dagen later kan je je echt voor de kop slaan als je merkt dat je hond zijn eten op is en dat je dit vergeten bent te kopen. En net nu je alleen thuis bent. Aangezien je je hond niet kan én wil alleen thuis laten, besluit je hem maar mee te nemen in de auto. Maar pfff wat een gedoe is me dat. Janken en blaffen omdat hij eventjes alleen in de auto moet blijven.. Je snelt de winkel binnen en helemaal opgejaagd kom je terug buiten. Wat een stress voor jullie beiden om even een zakje eten te kopen.

Volgende week is het verjaardagsfeestje van je dochter. Traditiegetrouw mag zij beslissen wat jullie die dag doen, maar ja hoe vervelend dat er telkens iemand moet achterblijven om op de hond te passen. Ervaring heeft je geleerd dat het geen goed idee is je hond alleen achter te laten. Dat wordt weer lotje trek, hopelijk kan jij deze keer eens mee want alle vorige keren had jij het zitten en bleef je achter terwijl de rest van je gezin een gezellig uitje had. En het zou eigenlijk gewoon nog eens gezellig zijn om iets met het voltallige gezin te ondernemen.

Gelukkig heb je een netwerk van mensen waar je je hond kan achterlaten wanneer jullie allemaal de deur uit zijn. Je laat je hond met een gerust hart achter bij hen maar je krijgt iedere keer ook weer commentaar dat dit niet de normale gang van zaken zou moeten zijn. Commentaren à la ‘laat het hem toch gewoon uitblaffen, anders leert hij het nooit’, ‘laat hem doen, hij stopt wel vanzelf’ of ‘je verwent hem te hard en nu kan hij niet alleen zijn’ heb je al zo vaak moeten aanhoren. Je hebt echt helemaal geen boodschap aan die opmerkingen, het is jouw hond en je weet dat dit niet de manier is om zijn probleem op te lossen. Je probeerde al verschillende technieken en die maakten het probleem maar erger. Maar door al die commentaren voel je je nu weer heel erg onzeker over wat je moet doen. En je twijfelt zelfs even of je het hem toch maar gewoon moet laten uitblaffen.

Donderdagavond, je keek al de hele week uit naar je fitnesssessie. Eventjes de deur uit voor een beetje me-time. Je partner beloofde op de hond te passen maar wanneer je om 4 uur in de namiddag je telefoon hoort, weet je al hoe laat het is. Het is superdruk op het werk waardoor hij niet op tijd thuis kan zijn. Te laat om nog een oppas te regelen waardoor er niets anders op zit om je sportuurtje te skippen. Je baalt, je bent gefrustreerd, je bent kwaad op je partner maar ook kwaad op je hond. Je weet dat hij er eigenlijk niets aan kan doen, maar je doet al zoveel voor hem waarom kan dat uurtje er nu niet vanaf?

En zou jij ook graag

je hond alleen thuis laten zonder dat hij angstig of gefrustreerd raakt?

onbezorgd de deur achter je willen dichttrekken en niet meer piekeren over je angstige hond die alleen thuis zit?

thuis komen zonder vernielde stoelen of stukgebeten kussens aan te treffen?

je huis spontaan verlaten om boodschappen te doen, te sporten of met je vriendinnen af te spreken?

met het voltallige gezin naar een familiefeestje kunnen of de verjaardag van één van je kinderen samen buitenshuis kunnen vieren?

geen echtelijke ruzies meer willen maken over het niet alleen kunnen zijn van je hond?

sterker in je schoenen staat wanneer je adviezen krijgt die niet werken?

Wacht dan niet langer

In 12 weken leer je alle fundamenten om je hond te  leren alleen thuis te zijn. Een zachtaardige training voor je hond waarbij jij stap voor stap begeleid wordt om je hond te leren alleen thuis te zijn. Een techniek die werkt als jij bereid bent om te trainen met je hond.

In deze 12 weken zijn 12 sessies voorzien, bestaande uit:

1 intakesessie van 90 minuten:
Tijdens de intake bekijken we wat jouw hond nodig heeft voor een succesvolle training en bepalen we het startpunt van zijn training

10 wekelijkse sessies van 30 minuten:
10 weken spreken we af om samen te trainen, bespreken we hoe de afgelopen week verliep en welke bijzonderheden zijn opgevallen om op die manier het trainingsplan verder te verfijnen.

1 slotsessie van 60 minuten:
Tijdens deze sessie bespreken we de tools en technieken die je nodig hebt om alleen te kunnen verder trainen.

12 weken uploaden van trainingsvideo’s voor review:
Je laadt de video’s van de training op, hierop krijg je feedback en wordt een nieuw trainingsplan voorzien.

Maximaal 5 dagen per week een nieuw trainingsplan:
Na iedere training ontvang je een nieuw trainingsplan gebaseerd op de training van die dag. Dit maximaal 5 dagen per week.

Toegang tot een theorieles over lichaamstaal bij verlatingsangst:
Omdat de training gebaseerd is op de lichaamstaal van je hond is het belangrijk dat je deze kan herkennen. Je krijgt toegang tot een online module over lichaamstaal waarbij de meest voorkomende signalen besproken worden.

Waarom je dit programma écht moet volgen?

Na het volgen van dit programma beheers je alle technieken om verder te trainen zodat je je in volgende situaties kan herkennen:

Deze avond staat een avondje uit met je partner gepland. Je kijkt hier al de hele week naar uit; je weet dat het deze keer anders kan zijn. Je hond kan het nu, alleen thuisblijven zonder je hele interieur te vernielen. Onbezorgd trek je de deur achter je dicht en rijden jullie naar het restaurant. Je geniet ten volle van de tijd samen met je partner en van het lekkere eten. Uiteraard dwalen je gedachten even af naar je hond en dan piep je even op je smartphone om te zien hoe hij het stelt: lang uitgerekt in de zetel aan het slapen. Wat ben je trots op hem dat hij daar zo ligt. Zorgeloos breng je je gedachtes terug bij het gesprek en geniet je van de rest van je avond. En de avond wordt alleen maar beter wanneer je ’s avonds terug thuiskomt en je hond je met slaperige ogen komt begroeten. Je huis helemaal zoals je het een paar uur geleden had achtergelaten. Maar er is nog meer, je merkt dat de rust in je huis is teruggekeerd. Jij bent rustiger en onbezorgder waardoor je geen vervelende discussies meer hebt met je echtgenoot. Alles wordt weer zoals het was.

Iets vergeten in de supermarkt dat je dringend nodig hebt en niemand thuis om op de hond te passen? No worries, het is misschien even wennen maar je kan het nu zelf makkelijk even gaan halen. Geen gehaast, geen gedoe,… Op je gemakje rij je naar daar, pakt wat je nodig hebt en hé, kom je daar net ook nog een vriendin tegen. Deze keer geen haastige hallo maar alle tijd om even een babbeltje te doen.

Een vriendin belt je op en vraagt of je even mee een koffie wil gaan drinken. Je bent net vandaag alleen thuis en dus dat zou eigenlijk best wel kunnen maar… Wacht eens even? Het kan nu echt wel. Je hond redt zich prima alleen thuis. Je grijpt je jas, doet je schoenen aan en zegt eventjes gedag tegen je hond. Hij heft eventjes zijn kop om te zien wat je doet maar gaat er snel weer terug bij liggen. Het lijkt bijna surrealistisch dat je op deze manier je huis kan verlaten. Helemaal goedgezind vertrek je naar je vriendin, geen haast om terug thuis te zijn. Uiteraard kan je het niet laten af en toe even op je smartphone te kijken om te zien of je hond nog rustig is. Maar je beseft dat je je geen zorgen moet maken. Hij doet het helemaal rustig aan, zo alleen thuis.

Het wekelijkse planningsmoment is aangebroken, het moment dat je iedereen zijn agenda bekijkt voor de komende weken om te zorgen dat er steeds iemand beschikbaar is voor de hond. Maar dan besef je dat dit plots niet meer moet. Je voelt opluchting, geen zorgen en vooral geen gepuzzel meer. En wat nog leuker is? Ruimte in je agenda om iets leuks te doen met je hond in plaats van te puzzelen. Je trekt je jas aan en jullie gaan samen even gezellig wandelen.

Wat kijk je uit naar het volgende verjaardagsfeestje van je dochter. Ze koos ervoor om in haar lievelingsrestaurant te gaan eten en jullie kunnen allemaal mee. En dat dan ook nog een keertje zonder geregel voor een oppas voor jullie hond. Wat geniet je van dit moment, allemaal nog een keer samen erop uit. Je bent zelf helemaal in je nopjes. Je voelt alsof je alle tijd van de wereld hebt en je neemt die ook: een voorgerechtje en dessertje het kan allemaal. Wat ben je blij dat jullie deze speciale verjaardag allemaal samen kunnen vieren.

Je immer flexibele baas vraagt of je deze week toch een paar halve dagen vanop kantoor kan werken. Er staan allerlei belangrijke dingen te gebeuren en hij zou het niet vragen, moest het anders kunnen. Je partner werkt niet van thuis en kan deze week ook geen verlof krijgen. Misschien zou er vroeger ‘Shit, wat nu?’ door je hoofd zijn geschoten; hoe kan je nu nog op zo korte tijd een oppas voor je hond regelen. Maar dat is niet meer nodig. Je hond kan dit… Zonder zorgen vertrek je dus naar kantoor, als er iets zou zijn met je hond zie je het wel op de camera. Maar dat gebeurt niet, je ziet telkens een rustige hond wanneer je kijkt die af en toe eens rondwandelt en dan weer een dutje gaat doen.

Je staat sterk in je schoenen wanneer je het zoveelste advies van iemand krijgt over je hond leren alleen thuis te zijn. Je beheerst de toegepaste techniek volledig én bovendien heb je de alleen zijn tijd van je hond al goed opgebouwd. Je weet dus nu dat deze techniek werkt en vastberaden doe je hiermee verder.

Kortom, krijg weer grip op je leven. Voel je niet langer geïsoleerd van de buitenwereld en verlaat weer spontaan je huis én dit allemaal zonder je voortdurend af te vragen of je hond wel OK is.

Het gehele programma vraagt een investering van xxxxx € en dit zit er allemaal in:

12 weken begeleiding met wekelijks een online afspraak. De overige dagen communiceren we via Whats App. Je krijgt feedback op je doorgestuurde trainingsvideo’s samen met een nieuw trainingsplan. Dit maximaal 5 dagen per week. Verder krijg je ook toegang tot een online module ‘lichaamstaal van je hond bij verlatingsangst’. In kleine stapjes bouwen we de tijd op om je hond te leren alleen te zijn en na 12 weken heb je alle tools en technieken in huis om alleen te kunnen verder trainen met je hond.

Wil jij dit voor je hond?

Wil jij dit ook voor je hond?

Wat een fijne aanpak! Niet alleen is Willow haar gedragsproblemen opgelost maar we hebben nu ook zo een fijne band. Tijdens de trainingsessies deden we oefeningen maar kreeg ik ook veel uitleg over wat een hond nu eigenlijk nodig heeft en leerde ik meer over haar lichaamstaal. Ik had nooit gedacht hoe belangrijk het was om die kleine signalen van Willow op te pikken. Hierdoor begrijp ik ook veel beter haar noden en kan ik beter reageren wanneer we bijvoorbeeld andere honden kruisen.

Het was even doorbijten om haar initiële probleem op te lossen maar het bleken allemaal losse puzzelstukjes te zijn die plots samenvielen. Bovendien zijn we nu perfect op mekaar ingespeeld en kan ik haar in moeilijke situaties verderhelpen.

Ondertussen heb ik ook begrepen dat Willow een uitdaging nodig heeft, en ben ik samen met haar bij Liesbet met geurdetectie begonnen. Dat is pas genieten.

Evelien en Willow

Ik ben bij Liesbet terechtgekomen omdat ik een sessie in de snuffeltuin had geboekt. Gizmo droeg een heel rugzakje met zich mee toen ik hem adopteerde uit het asiel. Buitenkomen met hem was heel erg lastig. Omdat het concept van de snuffeltuin me wel beviel (no pressure, eigen tempo, werken aan zelfvertrouwen) ben ik met Gizmo bij Liesbet aan de slag gegaan. De tips van tijdens de trainingsessies waren handig om thuis toe te passen en ik zag Gizmo beetje bij beetje groeien. We kunnen nu rustig op straat wandelen of weer terug bezoek ontvangen. Gizmo zal nooit een mensenvriend worden maar dat is zijn keuze die ik respecteer. En hierin verdedig ik hem ook.
Tania en Gizmo

Wil je aan het probleemgedrag van je hond werken? Boek nu je pakket.

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd ben ik gemiddeld met deze training bezig?

Dit is afhankelijk van de startduur van je hond en hoe goed hij het doet tijdens de training. Hoe verder de training vordert, hoe langer de te trainen trainingsduur. Hierdoor zal dit ook iets meer van je tijd vragen. De eerste weken kan je rekenen op een training van 20 à 40 minuten per dag. Hoe meer je traint hoe sneller je zal vorderen. Wanneer je op korte tijdsduren staat, kan je twee keer per dag trainen. Per trainingssessie reken je op 10 à 20 minuten.

Train ik iedere dag?

Je traint maximum 5 dagen per week, de andere twee dagen zijn rustdagen die je hond nodig heeft om alles te verwerken. Wanneer je het meeste uit deze training wil halen is minimaal 4 à 5 keer per week aangeraden.

Hoe lang duurt het voor verlatingsangst is opgelost?

Dit is afhankelijk van hond tot hond. Iedere hond heeft een ander startpunt en we werken op zijn tempo. Gedurende 12 weken leer ik je alle skills die je nodig hebt om daarna alleen met je hond aan de slag te gaan. Het is afhankelijk van hond tot hond én de tijd die je daarna in de training steekt die bepaalt hoe lang het duurt vooraleer je hond kan alleen zijn. Maar je mag hierbij toch van enkele maanden tot een jaar uitgaan vooraleer je hond een dagdeel of langer alleen kan zijn.

Wanneer worden de sessies ingepland?

Dit kies jij volledig zelf. Om de intakesessie te plannen krijg je toegang tot mijn agenda. De wekelijkse sessies boeken we in overleg. Hier spreken we een wekelijkse vaste dag voor om op die manier regelmaat in te bouwen. Kan jij toevallig een bepaalde week die vaste dag niet? Laat dit dan op voorhand weten zodat we een ander moment kunnen afspreken.

Als ik een bepaalde week niet kan afspreken kan ik deze sessie dan inhalen de week nadien?

Neen dat is niet mogelijk. Het traject duurt 12 weken en je wordt verwacht 4 à 5 keer per week te trainen. Er zal in dus altijd een dag zijn dat je tijd hebt om af te spreken. De wekelijkse afspraken zijn nodig om je hond te kunnen opvolgen en flexibel in te spelen op de trainingsplannen.

Hoeveel persoonlijke begeleiding zit er in je traject?

Gedurende de 12 weken van het programma spreken we mekaar 1 keer per week. De overige dagen communiceren we via de app. Als je dus 5 dagen per week traint, dan hebben we 5 dagen per week contact met mekaar. Je laat altijd weten wanneer je klaar bent met de training en je video’s zijn doorgestuurd zodat ik je hierop feedback kan geven.

Wat als we gedurende de training op vakantie willen?

Het traject duurt 12 weken, wil je tijdens deze periode op vakantie dan is het aangeraden dat je het traject start na je vakantie.