Zou je graag meer willen weten over hoe je met je hond moet communiceren? Of zou je graag op een leuke manier nieuwe spelletjes willen leren met je hond onder begeleiding?

Regelmatig bieden we workshops aan waarin je meer kan leren over het gedrag van je hond. Hou deze pagina in de gaten om te weten wanneer de volgende workshop zal doorgaan.

“Dogs do speak, but only to those who know how to listen” – Orhan Pamuk

Workshop: Lichaamstaal van je hond

Wist je dat je hond voortdurend met je communiceert? Maar pik jij deze, soms heel subtiele signalen wel op? Vraag je je af waarom je hond bepaalde dingen doet? Of zou je graag willen leren waarop je moet letten om je hond beter te begrijpen? Combineer dan een bezoek aan de snuffeltuin met een workshop lichaamstaal.

Je hond communiceert op veel verschillende manieren met jou maar ook met andere honden en zelfs andere dieren. De meest bekende vorm van communicatie is wellicht blaffen. Maar je hond communiceert eigenlijk voornamelijk met zijn lichaam. Sommige van die lichaamshoudingen zijn makkelijk te begrijpen, denk maar aan extreme angst of enthousiasme. Maar ze gebruiken ook voortdurend kleine, heel subtiele signalen om zich uit te drukken. Het oppikken en begrijpen van deze signalen zorgt er niet enkel voor dat je hond zich begrepen voelt maar ook dat jij, als begeleider, op een gepaste manier op situaties kan reageren.

Je leert:

  • je hond te observeren;

  • het gedrag van je hond beter te begrijpen;

  • lichaamshouding van je hond te interpreteren;

  • subtiele signalen op te vangen (kalmerende en stresssignalen);

  • mogelijke gevolgen van het negeren van je hond zijn lichaamstaal;

  • een gepaste reactie op deze signalen in te zetten;

  • de manier waarop je hond omgaat met prikkels in de snuffeltuin.

Praktische informatie:

Terwijl je hond snuffelt, observeren we hem samen, aan de hand van een checklist. We observeren zijn lichaamshouding maar blijven vooral stilstaan bij de meer subtielere communicatie. Hierbij krijg je ook tips hoe je gepast kan reageren op het vertonen van bepaalde signalen.

Omdat iedere omgeving en situatie anders is, bespreken we niet enkel de signalen die je hond in de snuffeltuin toont maar ook andere veel voorkomende signalen. Op die manier kan je thuis, op wandeling,… zelf aan de slag en je observatieskills verder ontwikkelen. Alles is gebundeld in een naslagwerk dat je mee naar huis krijgt.

Duur: circa 90 minuten

Tarief: € 65,00

JA, IK WIL GRAAG RESERVEREN!!!

Deze workshop staat niet ter vervanging van een gedragsconsult. Wanneer je hond een gedragsprobleem heeft, dient er een gedragsconsult geboekt te worden.

Omdat ik zelf vrij door de tuin moet kunnen bewegen, is het belangrijk dat je hond geen angst en/of agressie heeft van mensen.

Interesse in een workshop?

CONTACTEER ONS