fbpx

Vorm een team met je hond

Wees samen succesvol door het vinden van een vermist persoon. Samen gaan jullie aan de slag. Je vertrouwt op de neus van je hond die jullie zal leiden naar de vermiste. Het is jouw job om je hond op een correcte manier te lezen en hem te helpen wanneer hij het spoor toch even bijster is. Hierdoor werken jullie samen als een team om jullie opdracht tot een goed einde te brengen. En iedere keer wordt jullie opdracht wat lastiger gemaakt.

Vergroot het zelfvertrouwen van je hond

Mantrailen zal helpen het zelfvertrouwen van je hond te vergroten. Je hond neemt het voortouw om je tot bij de vermiste persoon te brengen. Hij moet beslissingen nemen over hoe het spoor loopt, maar zal ook zijn grenzen moeten verleggen door het nemen van bepaalde obstakels én nadenken over oplossingen om bepaalde obstakels te omzeilen en alsnog bij de vermiste te raken.

Speuren is geschikt voor alle honden

Speuren is geschikt voor elke hond zolang je maar de juiste variant kiest voor jouw hond. Oudere honden die mentaal uitgedaagd worden, de jonge puppy barstend van energie of de reactieve hond die het lastig heeft met mensen of andere honden. Iedere hond zal zijn voordeel halen uit het speuren.

Fysieke en mentale stimulatie

Naast het bieden van lichaamsbeweging, moet je hond bij het mantrailen zijn neus gebruiken. Tijdens het trailen zal hij voor allerlei uitdagingen voorgeschoteld krijgen die hij moet oplossen:

  • Waar ging de vermiste op het kruispunt naar toe?
  • Wat doe ik met die omgevallen boom waar ik niet over durf?
  • Kan ik de geur van wild laten linksliggen en me concentreren op het spoor van de vermiste?
  • Ginder komt een jogger af, dat is toch wel echt heel spannend?

Lage impact hondensport

Mantrailing is een hondensport met een lage impact, wat betekent dat er, in tegenstelling tot sommige andere sporten, minder druk en stress is op de gewrichten van je hond.

Ook eens proberen of mantrailen iets voor je hond is?