fbpx

Snuffelweide

Laat je hond op ontdekking gaan

Een snuffelweide is meer dan zomaar een weide

In deze volledig omheinde snuffelweide van 23 are groot kan je hond zijn hartje ophalen en snuffelen zoveel zijn neus maar kan. Daarvoor werd de weide zodanig ingericht dat de vijf zintuigen van je hond worden gestimuleerd. Voor ieder zintuig zijn meerdere zaken voorzien, maar uiteraard komt de neus het meeste aan bod. Door de rustige locatie van de snuffelweide kan je zelf helemaal tot rust komen zonder dat je je zorgen moet maken over je loslopende hond.

Reserveer nu je plekje in de snuffelweide

De snuffelweide, een prikkeling van alle zintuigen

In de snuffelweide werd met diverse natuurlijke materialen gewerkt. Denk hierbij niet alleen aan planten maar ook aan kruiden, dierlijke geuren en vele verschillende ondergronden uit natuurlijke materialen. Verder werd ook een verrijkte omgeving aangebracht met allerhande maar misschien niet meteen alledaagse voorwerpen. Hierdoor is de snuffelweide een  waar ontdekkingsparadijs voor je hond.

In de snuffelweide vind je terug:

Verschillende ondergronden zoals gras, boomschors, zand, steentjes, hout, enz. – VOELEN

Muziek, windgong, metalen blikken, enz. – HOREN

Dekens met dierengeuren, veren van vogels, boomstronken met geuren, kruiden, enz. – RUIKEN

Teddybeer, grote en vreemde objecten, autobanden, enz. – ZIEN

Kruiden en grassen – PROEVEN

Je hond ervaart de snuffelweide op zijn tempo

In een snuffelweide geldt maar 1 regel namelijk je hond is baas. Je hond verkent de omgeving op zijn tempo en snuffelt erop los. Heeft hij zin om liever even te rennen of een beetje te kauwen? Dat kan allemaal op een snuffelweide.  Je hond mag namelijk gewoon helemaal doen waar hij zin in heeft. Daarom zal je hond de snuffelweide snel als een veilige plek beschouwen. Eentje waar hij zich geen zorgen moet maken over onbekende honden, mensen of onverwachte geluiden.

Een snuffelweide biedt vele voordelen

Je hond kan:

Zijn neus naar hartelust gebruiken;

vrij rondlopen op eigen tempo;

geen druk of aanwezigheid ervaart van andere honden, mensen of dieren;

mentaal wordt gestimuleerd en hierdoor:

rustiger en meer ontspannen zal zijn;

beter zal rusten en slapen;

minder stress zal hebben;

meer zelfvertrouwen krijgen;

zijn hersencellen blijft ontwikkelen;

jij zal verwonderd staan van wat je hond doet en op welke manier hij beslissingen zal maken

Wil jij dit graag voor je hond?

“Let them sniff… their world is made of scents more than sights”

Alexandra Horowitz

Een snuffelweide is geschikt voor iedere hond

Een snuffelweide heeft voordelen voor iedere hond omdat in de weide alle zintuigen van je hond geprikkeld worden. Je vindt op één en dezelfde locatie een combinatie van verschillende ondergronden, hoogteverschillen, tunnels én een verrijkte omgeving. Deze laatste bestaat uit voorwerpen en geuren die je hond niet in zijn alledaagse leven tegenkomt.

Heb jij een hond die:

bang is;

verlegen is;

zich asociaal naar andere honden gedraagt;

agressief gedrag vertoont;

een rustige plaats nodig heeft om te relaxen;

in een stad woont en geen mogelijkheid heeft om los te lopen.

dan kan de snuffelweide voor hem een bijzondere plek worden. Je hond zal zich immers snel veilig voelen op de weide en zich geen zorgen moeten maken.

 

Een snuffelweide is niet hetzelfde als een hondenloosloopweide

Er zijn een aantal verschillen tussen een snuffelweide en een hondenlosloopweide. Om te beginnen kom je op een snuffelweide geen onbekende honden tegen. Je hond moet zich dus niet druk maken dat hij gestoord gaat worden door een andere hond. Dit betekent niet dat er nooit meerdere honden op de snuffelweide mogen aanwezig zijn. Heb jij meerdere honden of wil jij graag langskomen met een bevriende hond? Dat is geen enkel probleem. Zolang de honden mekaar maar kennen en ze met mekaar kunnen opschieten.

Verder is een hondenlosloopweide niet of amper ingericht. De snuffelweide is voorzien van vele verschillende elementen die je hond rustig kan onderzoeken.

Wat anderen ervan vinden

Heel fijne dame, die zelf ook altijd wil bijleren. Ze steekt enorm veel tijd en onderzoek in de tuin, het is niet zomaar een allegaartje van struiken en planten, uren en uren onderzoek is ernaar gedaan. EN onderhoud is niet te onderschatten maar ze doet het maar en blijft zoeken naar nieuwe ideeën om zo voor elk type hond iets leuks te vinden

Kelly V. en Ceartas & Marley

Wat een leuke ervaring! Zowel voor onze nieuwsgierige Podenco, Loki, als voor ons! Zijn neus heeft nogal gewerkt. Zeker voor herhaling vatbaar!

Belinda C. en Loki

Onze honden mochten op hun eigen tempo en manier ontdekken en hond zijn. Dit bij een fijne dame, die de honden goed aanvoelt! Fijne ervaring!!

Annelies L.

Wil jij dit ook graag samen met je hond eens proberen?

Heeft mijn hond een snuffeltuin wel nodig?

Een snuffeltuin is geschikt voor iedere hond. Omdat de snuffeltuin zodanig is ingericht dat het alle zintuigen van de hond prikkelt, haalt iedere hond voordelen uit een bezoek aan de snuffeltuin. Bovendien vindt je op één en dezelfde locatie een combinatie van ondergronden, kruiden, hoogteverschillen en een verrijkte omgeving. Dit kom je op een dagelijkse wandeling niet allemaal in één keer tegen.

De weersomstandigheden

Weersomstandigheden maken het niet altijd makkelijk een bezoekje aan de snuffeltuin te plannen. Check daarom voor je komt altijd even het weerbericht, zeker indien je hond snel last heeft van de warmte of niet zo goed tegen regen kunnen. Enkel in bepaalde weersomstandigheden kan je afspraak naar een later moment verschoven worden:

Temperaturen van 25° of meer;

Bij onweer en bliksem;

Bij hevige storm.

Wanneer je de snuffelweide in Binkom bezoekt, krijg je

Een volledig omheinde en ingerichte tuin van 23 are

Een verrijkte omgeving waar ingespeeld wordt op de vijf zintuigen van de hond aan de hand van natuurlijke materialen én een verrijkte omgeving

Je kiest of je 60 of 90 minuten in de tuin wil blijven

Een mooi uitzicht waar niet alleen je hond maar ook jij tot rust komt

Opgelet: door de vele regen is de snuffeltuin momenteel niet bereikbaar met de wagen. Je kan deze parkeren op een publieke parking op 5 minuten wandelen van de tuin. Zodra de tuin weer bereikbaar is, laat ik hier een bericht achter.

Tarieven

Maak hier je reservatie