fbpx

Snuffeltuin

Laat je hond genieten met zijn neus

Snuffeltuin tijdelijk gesloten 

Prikkel de zintuigen van je hond

In mijn snuffeltuin krijgen jij en je hond een volledig omheinde weide van 23 are ter beschikking, waarbij de omgeving zodanig is ingericht dat de vijf zintuigen van je hond geprikkeld worden. Je hond gaat op ontdekking en snuffelt naar hartenlust. Door de rustige locatie van de snuffeltuin kan je zelf helemaal tot rust komen en genieten van je hond en het uitzicht.

Reserveer nu je plekje

De snuffeltuin, meer dan zomaar een tuin

De snuffeltuin bestaat uit natuurlijke materialen zoals bomen, planten, kruiden, dierlijke geuren, …. én een verrijkte omgeving met allerhande voorwerpen. Een combinatie van beiden zorgt voor een positieve prikkeling van de zintuigen van je hond.
De snuffeltuin wordt aangekleed met onder andere:

Verschillende ondergronden zoals gras, boomschors, zand, steentjes, hout, enz. – VOELEN

Muziek, windgong, metalen blikken, enz. – HOREN

Dekens met dierengeuren, veren van vogels, boomstronken met geuren, kruiden, enz. – RUIKEN

Teddybeer, grote en vreemde objecten, autobanden, enz. – ZIEN

Kruiden en grassen – PROEVEN

Laat je hond hond zijn zonder je zorgen te maken over zijn veiligheid

In een snuffeltuin kan je hond weer helemaal hond zijn door hem te laten snuffelen en hem de omgeving op zijn tempo te laten verkennen. Honden beleven de wereld immers op een totaal andere manier dan de mens. Zoals wij de wereld zien, zo ruiken honden hem. Snuffelen is voor een hond dan ook de belangrijkste manier om informatie over zijn omgeving te verzamelen en te communiceren met soortgenoten.

Aangezien de tuin enkel voor jou en je hond ter beschikking staat, kan dit op een veilige manier zonder dat je hond zich zorgen moet maken over onverwachte prikkels zoals onbekende honden, onbekende mensen, voorbijlopende kinderen,… Honden met een teveel aan energie kunnen naar believen rondlopen.

Zin om langs te komen?

“Let them sniff… their world is made of scents more than sights”

Alexandra Horowitz

Voordelen van een snuffeltuin

zijn neus naar hartenlust kan gebruiken;

vrij kan rondlopen op eigen tempo;

geen druk of aanwezigheid ervaart van andere honden, mensen of dieren;

mentaal wordt gestimuleerd en hierdoor:

rustiger en meer ontspannen zal zijn;

beter zal rusten en slapen;

minder stress zal hebben;

meer zelfvertrouwen krijgen;

zijn hersencellen blijft ontwikkelen;

Wat anderen ervan vinden

Heel fijne dame, die zelf ook altijd wil bijleren. Ze steekt enorm veel tijd en onderzoek in de tuin, het is niet zomaar een allegaartje van struiken en planten, uren en uren onderzoek is ernaar gedaan. EN onderhoud is niet te onderschatten maar ze doet het maar en blijft zoeken naar nieuwe ideeën om zo voor elk type hond iets leuks te vinden

Kelly V. en Ceartas & Marley

Wat een leuke ervaring! Zowel voor onze nieuwsgierige Podenco, Loki, als voor ons! Zijn neus heeft nogal gewerkt. Zeker voor herhaling vatbaar!

Belinda C. en Loki

Onze honden mochten op hun eigen tempo en manier ontdekken en hond zijn. Dit bij een fijne dame, die de honden goed aanvoelt! Fijne ervaring!!

Annelies L.

Wil jij dit ook graag samen met je hond eens proberen?

Heeft mijn hond een snuffeltuin wel nodig?

Een snuffeltuin is geschikt voor iedere hond. Omdat de snuffeltuin zodanig is ingericht dat het alle zintuigen van de hond prikkelt, haalt iedere hond voordelen uit een bezoek aan de snuffeltuin. Bovendien vindt je op één en dezelfde locatie een combinatie van ondergronden, kruiden, hoogteverschillen en een verrijkte omgeving. Dit kom je op een dagelijkse wandeling niet allemaal in één keer tegen. Een snuffeltuin kan in het bijzonder een positieve werking hebben op honden die:

De weersomstandigheden

Weersomstandigheden maken het niet altijd makkelijk een bezoekje aan de snuffeltuin te plannen. Check voor je komt altijd even het weerbericht, zeker indien je hond snel last heeft van de warmte of niet zo goed tegen regen kunnen. Enkel in bepaalde weersomstandigheden kan je afspraak naar een later moment verschoven worden:

Temperaturen van 25° of meer;

Bij onweer en bliksem;

Bij hevige storm.

Tarieven

Maak hier je reservatie

Door de hevige regenval is de snuffeltuin tijdelijk niet bereikbaar met de wagen. Je kan de wagen parkeren op 5 minuten wandelen van de tuin. Er is voldoende reservetijd ingebouwd om geen andere honden te kruisen.

Door technische problemen ontvang je even geen bevestigingsmail na reservatie. Wil je zeker zijn dat je reservatie in orde is, contacteer me dan via telefoon, mail of whats app. Ik probeer het probleem zo snel mogelijk op te lossen.