fbpx

Met je hond speuren in Limburg België

een ontspannende en leuke activiteit in team

Met je hond speuren in  Limburg België: zoektocht in team naar een vermist persoon

Met je hond speuren in Limburg België is de meest uitdagende activiteit voor jou en je hond.  Je hond moet immers zijn neus flink laten werken om de vermiste persoon op te sporen. Hij doet dit door te ruiken aan een kledingstuk van de vermiste en vervolgens het spoor te volgen dat deze gelopen heeft. Binnen het speuren heb je ontelbaar veel mogelijkheden om de moeilijkheidsgraad te verhogen, je hond zal zich dus nooit vervelen.

Maar het is niet alleen je hond die aan het werk wordt gezet, jij als begeleider krijgt ook een belangrijke taak. Jullie werken immers als een team waarbij je enerzijds vertrouwt op je hond maar anderzijds is het ook aan jou om je hond te ondersteunen waar nodig: het is dus cruciaal dat je leert je hond te lezen en dat je een correcte lijnvoering kan hanteren. Jullie werken dus als een team om de opdracht tot een goed einde te brengen.

Wil jij dit graag proberen?

Speuren is een geschikte activiteit voor alle honden

Vaak wordt gedacht dat speuren vooral een geschikte activiteit is voor jachthonden maar niets is waar. Iedere hond heeft baat bij sturen. Waarom? Net omdat je hond zijn neus aan het werk moet zetten, biedt dit voor hem heel veel mentale uitdaging. Dit zorgt voor rust in het hoofd. En daar heeft iedere hond nood aan. Je hond zal zich na een speursessie ongetwijfeld ontspannen moe voelen.

Doorheen de verschillende speurlessen zie je je hond evolueren: hij zal niet enkel vaardiger worden in het opsporen van de ‘vermiste’ persoon, maar ook zijn doorzettings- en concentratievermogen nemen toe dankzij het speuren.  Net daarom maak je iedere hond blij met een speursessie: onzekere honden, hyperactieve of drukke honden, honden met andere probleemgedragingen maar ook honden die gewoon graag een uitdaging voorgeschoteld krijgen.

Met je hond speuren in Limburg België gebeurt in verschillende zoekgebieden

Omdat het belangrijk is dat je hond zijn speurskills kan aanscherpen is het belangrijk dat er variatie is in het de zoekgebieden. Daarom wissel ik af en maak ik gebruik van bossen, velden, woonwijken, industrieterreinen. Op deze manier hou ik ondere andere rekening gehouden met verschillende ondergronden, meerdere kruispunten en noem maar op. Beginnende teams start ik wel op in het bos omdat jullie hier nog in de beginfase zitten: je hond leert de speurtechnieken en jij de lijnvaardigheidstechnieken.

Je hond speurt niet volgens één bepaalde techniek maar wel volgens wat hij nodig heeft

Omdat iedere hond anders is, leer ik hem niet speuren volgens één bepaalde techniek maar kijk ik wat je hond nodig heeft om tot bij de vermiste persoon te raken. Hierbij bepaalt je hond het tempo en de moeilijkheidsgraad. Het speuren gebeurt wel volgens de technieken van het mantrailen: je hond moet dus niet het exacte spoor lopen van de vermiste persoon.

Jullie werken als een team, je geeft daarbij het voortouw aan je hond terwijl je hem wel begeleidt tijdens het uitwerken van het spoor. Dit doe je door je hond te leren lezen en wanneer hij niet meer op het spoor zit hem bij te sturen. Uiteraard is het mijn taak je te begeleiden in dit te leren.

Zin om samen te komen speuren?

De lessen speuren met je hond in Limburg België kunnen privé of in groep

Omdat iedereen een andere voorkeur heeft, kan je zowel privé als in kleine groep komen speuren. De privélessen duren 60 minuten terwijl de groepslessen bestaande uit twee teams, 120 minuten duren. Wanneer je op dit moment een groepsles wil boeken, breng je wel zelf het andere team mee.

Privéspeuren met je hond in Limburg België

Een privesessie speuren duurt 60 minuten en we spreken de locatie af in onderling overleg. Hierbij wordt rekening gehouden met het niveau van je hond. Omdat ik het belangrijk vind dat ik jullie als team kan begeleiden, moet je wel zelf een persoon meebrengen die zich zal verstoppen. Dit geeft mij de kans om jullie als team te laten groeien: je hond kan op die manier zijn speurvaardigheden aanscherpen, jij werkt aan het leren lezen van je hond en je lijnvaardigheidstechnieken zodat je weet wanneer je je hond kan bevestigen, hem terug op het juiste spoor te zetten,….

In groep speuren met je hond in Limburg België

Een groepssessie kan bestaan uit twee of meerdere teams. Per team kan je rekenen op een duur van 60 minuten. Het voordeel hierbij is dat je hond tussen de verschillende sporen even kan pauzeren terwijl het andere team aan het werk is. Het is hierbij wel belangrijk dat de hond in pauze, alleen in kan achterblijven in de auto omdat zijn begeleider zal gevraagd worden zich te verstoppen voor het andere team.

Het is geen enkel probleem wanneer je hond niet zo goed om kan met andere honden. De honden komen niet met mekaar in contact tijdens de speursessies.

Op dit moment worden geen groepssessies georganiseerd waardoor je dus niet kan aansluiten bij een groep. Heb je echter een bevriend team en willen jullie graag samen komen? Dat kan uiteraard, laat het me even weten. 

Hoe vaak speur je met je hond?

Oefening baart kunst is hier zeker en vast geldig. Hoe vaker je oefent, hoe beter jullie worden. Maar dat betekent niet dat je daarom meerdere keren per week of zelfs per maand moet speuren met je hond.

De speurlessen gebeuren in alle weersomstandigheden

 

De speurlessen gaan in alle weersomstandigheden door, dus ook bij regen. Andere weersomstandigheden zorgen immers voor andere speuromstandigheden en andere mogelijkheden.

Enkel in bepaalde weersomstandigheden wordt de les geannuleerd, je zal hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld worden de avond voordien:

Temperaturen van 25° of meer

Bij onweer en bliksem

Bij hevige storm

Je ontvangt voorafgaand aan de les een mailtje met de precieze locatie en de benodigdheden voor tijdens de les.

Waar gaan de speurlessen in Limburg België door?

 

De speurlessen gaan op verschillende locaties in midden-Limburg België door namelijk in Lummen, Genk en Houthalen. Verder zijn er ook een aantal locaties buiten Limburg voorhanden waaronder Aarschot, Leuven en Diest.

Heb jij nog een andere locatie dicht in je buurt waar je graag een keertje wil speuren met je hond? Neem dan zeker even contact op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Graag een keer proberen?

Wat anderen zeggen

Wij waren op zoek naar iemand die zowel ons als Loki het speuren kon aanleren en tegelijk zijn problematieken begrijpt en daarop inspeelt met een persoonlijke aanpak. Liesbet van BK9 neemt je direct mee in de wereld van het speurwerk en leert je de basistechnieken aan zodat je meteen vanaf de eerste les ook aan de slag kan met de lange lijn, de lichaamstaal, het verstoppen etc. Het is fijn om te ervaren wat het potentieel aan plezier is met speuren! Voor Loki is het de perfecte uitlaatklep die we bij andere honden disciplines niet terugvinden. Het geeft hem zelfvertrouwen en voldoening achteraf! Liesbet helpt je anticiperen met goede tips op die momenten dat de onzekerheid naar boven komt. Ze kijkt naar wat de hond nodig heeft om te floreren in het speuren. Liesbet haar enthousiasme is aanstekelijk! Kortom, wij zijn fan!

Nele en Loki

Liesbet is heel gepassioneerd. Met heel veel rust en kennis neemt ze je mee in de wereld van de hond.
Super boeiend om samen te gaan speuren! 😊

Elke en Diesel

Vandaag voor het eerst met mijn hond Storm gaan mantrailen, zeer goede organisatie en een fijne aanpak, met oog voor het welzijn van de hond. Enorm veel geleerd en Storm en ik hebben genoten. Liesbeth gaf goede tips, waar we enorm veel aan hebben, haar enthousiasme is ook fantastisch. Wij kijken nu al uit naar onze volgende speurles.

Marjanne en Storm

Tarieven

Tarieven voor privésessies

Tarieven voor groepssessies – 2 teams

Deze speurlessen met je hond worden gegeven in wijde omgeving Lubbeek, Tienen, Leuven, Aarschot, Diest en daarbuiten. Ben je van iets verder en wil je graag een keertje afspreken? Laat het zeker weten.

 

 

Is dit iets voor je hond? Maak dan hier je reservatie.